Links, Tweets en Ideeën (11)

Deze Links Tweets en Ideeen staat in het teken van valentijn – wat je moet weten over datingsites.

 • Big Data online dating

  De tot dusver nog niet erkende held van online dating is de infrastructuur voor de data die datingsites en apps draaiende houdt. Op ReadWrite legt Mat Young de rol van data en data analyse die nodig is voor het vinden van de liefde van je leven via het internet.

 • heart_shape_circuit_board

 • Amy Webb hackte een datingsite

  Met de buik vol van de rare vogels die op haar profiel reageerden, besloot Amy Webb het heft in eigen hand te nemen. Met behulp van algoritmes, statistiek en tabellen hackte ze de datingsite waar ze lid van was, en niet zonder resultaat…
  Hier meer over http://www.datalovestory.com/ het liefdesverhaal van Amy, of lees haar boek.

 • Hoe Crish McKinlay gevonden werd door zijn toekomstige vrouw

  Ook wiskundige Chris McKinlay had weinig succes met daten via OKCupid. Tot ook hij besloot te doen waar hij goed in is: een data analyse van de profielen van vrouwen, om vervolgens zijn profiel aan te passen en succes te garanderen. Lees zijn verhaal op Wired.

 • Wat je moet weten over het hacken van datingsites

  Het hacken van een datingsite is geen shortcut naar de ware: correlatie duidt niet per se op een causaal verband. Of: door het analyseren van profielen konden Web en McKinlay hun profielen verbeteren, en de kans op succes wellicht vergroten. Maar succes is ook dan niet gegarandeerd. Dat en meer need to knows bij YourTango.